مزاج فصل بهار گرم و مرطوب درحداعتدال است و به سبب اعتدال مزاج و لطافت ،مقوی قوا و روح طبی است.
این فصل موافق تمام سنین به ویژه پیران و صاحبان مزاج سرد و خشک است.
بهترین تدبیر غذایی دراین فصل ،کم خوردن و کم نوشیدن است. مصرف موادغذایی سبک و باارزش غذایی کم مانند میوه ها-سبزیجان –سالادساده –آش وشورباها.
-ازمیان گوشتها : گوشت جوجه خروس محلی برای این فصل مناسب تر است.
-غذاهایی مانند گوشت-شیرینی های قوی-روغن ها و تخم مرغ کمتر مصرف شوند.
-پرهیزازغذاهای شور-تلخ-تندوتیز-کله پاچه-گوشت گاو-ماست ترش و سوسیس و کالباس
تدابیر نوشیدنی
-مصرف نوشیدنی ها و رب های خنک و فرونشاننده گرما مانند : شربت ریواس-شربت زرشک-شربت آبلیمو-کاهوسکنجین و ماءالشعیر طبی.
-مصرف عرقیات گیاهی مثل عرق بید –خطمی و کاسنی –شاهتره.
-پرهیز از مصرف آب با معده خالی و ناشتا.
سایر تدابیر
دراین فصل فعالیت بدنی درحد متوسط توصیه میگردد تابه دفع موادزائد کمک شود .بهترین زمان ورزش کردن 1 تا2ساعت بعداز طلوع آفتاب است.
-اجتناب از استحمام طولانی یا خیلی گرم و سونا.
-پوشیدن لباسهای لطیف و سبک و کم کردن روانداز
-پوشیدن لباسهایی با جنس کتان سازگاری بیشتری با این فصل دارد.
-پرهیز از جنبش های بیش از حدبدنی مانند ورزش سنگین.
-پرهیزازجنبش های بیش از حدنفسانی مانند خشم و غضب
بهاربهترین فصل برای اقدامانی مانند فصد-حجامت و زالو درمانی است.
دکتر حسین جمالیزاده-دستیار طب سنتی-رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان